Arhiva pentru aprilie, 2011
Conferinta aniversara! Adaptarea locuintelor la schimbarile climatice!
joi, aprilie 28, 2011 17:38Conferinta aniversara!
Adaptarea locuintelor la schimbarile climatice!
Evenimentul aniversar marcheaza 20 de ani de activitate impliniti de Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat!
Bucuresti, 19 mai 2011
Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de activitate, Liga Asociatiilor de Proprietari – Habitat, in colaborare cu Asociatia Romana pentru Locuinte – Casa Plus, lansează o invitaţie pentru abordarea interdisciplinară a temei Adaptarea Locuintelor la Schimbarile Climatice.
Sunt invitati să participe toti cei interesati, in data de 19 mai 2011, la Bucuresti (Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4), la o conferinta in care vor fi abordate temele:
- Eficienta energetica in sectorul rezidential;
- Reabilitarea termica a cladirilor de locuit;
- Piaţa construcţiilor verzi în România;
- Case pasive şi surse de energie regenerabilă;
- Conştientizarea necesităţii adaptării locuinţelor şi a spaţiului urban în perspectiva viitoarelor schimbări climatice;
- Calitatea materialelor de construcţii în perspectiva schimbărilor climatice;
- Calitatea instalaţiilor locuinţelor: sanitare, electrice, încălzire, ventilaţie, supraveghere, siguranţă personală;
- Noile sisteme de proiectare a locuinţelor, anexelor şi a spaţiului urban (amplasare, orientare, realizare, exploatare – întreţinere, protecţie);
- Reamenajarea, modernizarea, asigurarea locuinţelor existente;
- Surse de finantare pentru adaptarea locuintelor si spatiului urban la schimbarile climatice.
Aceste teme vor fi sustinute de reputati specialisti in domeniu si practicieni din institutii nationale si internationale, facilitand diseminarea informatiilor privind noile standarde si a celor mai bune practici aplicate pentru a aborda efectele schimbarilor climatice in domeniul locuintelor. Conferinta va oferi prilejul de a stabili relatii de colaborare cu specialisti si institutii/organisme publice nationale sau internationale, intreprinderi, organizatii neguvernamentale, institute de cercetare etc.
Noile reglementari privind relatiile de munca! Obligatiile asociatiilor de proprietari in domeniu!
vineri, aprilie 8, 2011 11:57In cadrul seminariilor complet gratuite adresate membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari (din toate sectoarele Capitalei), Miercuri, 13.04.2011, ora 11.00, la Sala de Consiliu a Primariei Sectorului 4 Bucuresti, are loc seminarul cu tema: Noile reglementari privind relatiile de munca! Obligatiile asociatiilor de proprietari in domeniu! (parte a seminariilor saptamanale ce se desfasoara din 1997, in fiecare Miercuri).
Dezbaterile vor viza:
- Noile prevederi ale Codului Muncii;
- Obligatiile asociatiilor de proprietari cu privire la relatiile de munca;
- Relatia cu Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti si cu Inspectia Muncii;
Invitati:
- Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;
- Reprezentanti ai ITM Bucuresti si Inspectia Muncii;
- Reprezentanti ai Serviciilor pentru Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariilor de Sector;
- Reprezentanti ai prefecturii municipiului bucuresti, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, Consiliului general Al Municipiului Bucuresti,
- Invitati permanenti: radet Bucuresti, distrigaz, apa nova bucuresti, 3d romania
- Specialisti in domeniu;
Conferinta de Presa
miercuri, aprilie 6, 2011 17:15In data de 07.04.2011, ora 12.00, la sediul Uniunii Asociatiilor de Proprietari Buzau -membra a Ligii Habitat (Buzau, bd. Nicolae Balcescu, bl.20 anexa, ap. 5) are loc Conferinta de Presa cu urmatoarele subiecte:
1. Actiunea de strangere de semnaturi in vederea modificarii ord.343/2010;
2. Prezentarea nr.2 al publicatiei Uniunii Asociatiilor de Proprietari Buzau;
3. Impactul legislatiei la nivelul asociatiilor de proprietari din Romania;
4. Raspunsul Guvernului Romaniei la scrisoarea deschisa adresata de catre Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat;
5. Prezentarea activitatii Uniunii Asociatiilor de Proprietari Buzau;
Multumindu-va anticipat pentru colaborare, va asigur de deplina noastra consideratie.
PRESEDINTEMihai Mereuta |
De la 1 aprilie vom vor plăti facturi mai mari cu 4,5% la energie electrică
sâmbătă, aprilie 2, 2011 9:09Potrivit Ordinului nr. 12/2011 al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), consumatorii vor achita o noua contribuţie ce va fi evidenţiată separat în factura consumatorilor. Contributia va fi de 0,0185 lei pe kWh, adică 1,85 lei la un consum de 100 de kWh lunar (atat cât utilizează în medie un client casnic).
Contribuţia a fost aprobata pentru sprijinirea cogenerarii de înaltă eficienţă.
Sesizam urmatoarele probleme legate de impunerea acestei contributii suplimentare:
- Cum au fost utilizati banii deja platiti prin tarifele aprobate de ANRE, avand in vedere ca toate tarifele contineau o cota dedicata dezvoltarii/modernizarii sistemelor de productie, transport si distributie?
- Care sunt mecanismele de control din partea consumatorilor cu privire la utilizarea corecta a surselor suplimentare de finantare create prin aceasta noua contributie. Ce control au consumatorii ca ceea ce platesc prin tarif/contributie va avea destinatia aprobata?
Autoritatile afirma ca:
- banii colectaţi au rolul de a stimula investiţiile în eficientizarea centralelor, în condiţiile în care cea mai mare parte a tehnologiilor aflate în prezent în cadrul sistemelor de termoficare din România sunt la nivelul anilor 1960-1970, randamentul acestora este de sub 50%, iar costurile de producţie, extrem de mari.
- bonusurile vor fi repartizate unui număr de 41 de centrale, în funcţie de capacitatea lor de producţie a energiei în cogenerare (energie electrică şi termică simultan) de înaltă eficienţă, cele mai mari la acest capitol fiind OMV Petrom (SNP), Electrocentrale Bucureşti, Complexul Energetic Craiova, ELCEN Bucureşti şi Electrocentrale Galaţi.
Solicitam ferm ca in mecanismul de implementare a acestor scheme de ajutor pentru centrale sa fie implicati si reprezentantii consumatorilor (provenind din organizatii neguvernamentale).
Sustinem cogenerarea de inalta eficienta, insa inainte de a impune consumatorilor o noua contributie, ar trebui analizata eficienta miliardelor de euro investite in sistemele de producere energiei electrice si termice, realizate in ultimii 20 de ani.