Arhiva pentru octombrie 15th, 2010
Noile reglementari aparute in domeniul ascensoarelor
vineri, octombrie 15, 2010 16:11Va facem cunoscut ca SC IFMA SA, a initiat la nivel national actiunea de inlocuire a tuturor ascensoarelor cu grad avansat de uzura, prin PROGRAMUL PENTRU ASCENSOARE SIGURE (AS)!
In acest sens va propunem o intilnire la sediul societatii noastre, pentru a va prezenta noile reglementari aparute in domeniul ascensoarelor precum si pentru a va face cunoscuta noua oferta IFMA de modernizare a ascensoarelor. Cu aceasta ocazie veti putea viziona produse IFMA aflate in expozitia permanenta amenajata la sediul societatii noastre.
Va propunem urmatoarele subiecte de discutie :
1. Noile reglementari ISCIR in domeniul ascensoarelor
2. Prezentarea de solutii noi de inlocuire si modernizare a ascensoarelor existente, in concordanta cu noile reglementari legale
3. Discutii pe tematica prezentata
4. Concluzii
Intilnirea cu reprezentantii asociatiilor de proprietari va avea loc: Marti, 19.10.2010, orele 11, la sediul SC IFMA SA, din Calea Giulesti, nr. 6-8, sector 6, in pavilionul central la etajul 3, in incinta expozitiei permanente cu componentele de ascensoare oferite de SC IFMA SA.
SC IFMA SA, se afla in imediata apropiere a podului Grant, intre Vama Postei si Liceul de material rulant, Turnul de probe ascensoare, inalt de 125m, aflat in incinta societatii noastre, fiind usor de identificat de la distanta.
Mijloace transport pentru a ajunge la sediul SC IFMA SA:
- autobuzul 178, statia Podul Grant
- tramvaiul 44, statia Podul Grant
- metrou, statia Cringasi
Comunicat – privind repartizarea consumului de energie termica in imobilele tip condominium ce folosesc sisteme de repartizare a costurilor pentru incalzire si apa calda.
vineri, octombrie 15, 2010 9:26Ref. Aplicarea Ordinului ANRSC 343/13.07.2010 – privind repartizarea consumului de energie termica in imobilele tip condominium ce folosesc sisteme de repartizare a costurilor pentru incalzire si apa calda.
Pentru a clarifica diferite intrebari puse de catre reprezentantii asociatiilor de proprietari, Liga Habitat va informeaza:
1. In cadrul unui condominiu, consumul de energie termica pentru incalzire pentru fiecare apartament in parte se calculeaza ca suma dintre consumul individual si cota parte din consumul comun.
2. Cantitatea de energie aferenta consumului comun se stabileste în funcţie de indicatiile unui singur repartitor comun montat în instalaţile de încălzire apartinand proprietatii comune (conducte cu sau fără izolaţie termică de la contorul de energie termica şi până la coloanele de distribuţie, coloane de distributie, corpuri de incalzire), aflate în spaţiile comune ale condominiului: subsol, casa scarii, uscatoii, spalatorii, etc., Indicaţile repartitorului comun sunt direct proporţionale cu suprafaţa echivalent termică totală a instalaţiilor de încălzire din spaţiile comune, fapt ce face posibilă determinarea, corectă, a cotei procentuale, în fiecare lună, ca raport între numărul de unităţi de consum înregistrate de acest repartitor şi numărul total de unităţi înregistrate de toate repartitoarele din condominiu.
3. Nu se iau in considerare, in calculul consumului de energie termica aferent consumului comun, coloanele care trec prin proprietatile individuale (apartamente) si nici conductele de aerisire, acestea fiind luate in consideratie la calculul consumului individual.
4. Cantitatea de energie termica aferenta consumului comun se repartizeaza proportional cu cota indiviza si se achita de toti proprietarii/locatarii condominiului indiferent daca sunt nu racordati la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica. Repartitorul comun pentru spatiile comune va fi instalat de catre prestatorii autorizati care au montat repartitoarele de costuri pe corpurile de incalzire din apartamente.
5. Cheltuielile necesare montarii si exploatarii repartitorului comun sunt suportate de catre toti proprietarii din condominium, proportional cu cota indiviza, inclusiv de catre cei care sunt deconectati de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica.
6. Cantitatea de energie termica aferenta consumului individual se va calcula in functie de suprafaţa echivalent termică a corpurilor de incalzire, a coloanelor de distributie cu sau fără izolaţie termică si coloanelor de incalzire (ţevi ingrosate) existente in apartament, proporţional cu indicatiile repartitoarelor montate in apartament si ale repartitorului comun.
7. Inventarierea conductelor si coloanelor de distributie, dar si a corpurilor de incalzire aflate in proprietate comuna se realizeaza prin grija asociatiei de proprietari/ locatari si va fi pusa la dispozitia prestatorului care exploateaza sistemele de repartizare a costurilor pentru determinarea suprafetei echivalente termic.
8. Daca inventarierea instalatiei de incalzire din cadrul condominiului si determinarea suprafetei echivalente termic aferente nu se finalizeaza pana la inceputul sezonului 2010-2011, se admite folosirea in calculele de repartizare a unui procent de 30% (pentru lunile decembrie, ianuarie, februarie) si de 50%( celelalte luni de incalzire) pentru partile comune.
9. Asociatiile de Proprietari / Locatari au obligatia de a transmite prestatorului cu care au incheiat contract pentru exploatarea repartitoarelor de costuri pentru incalzire inventarul coloanelor de distributie si de incalzire ce trec prin proprietatea individuala asa cum acestea se regasesc in teren cu sau fara izolatie.
10. Repartizarea costurilor pentru energia termica pentru incalzirea pe baza indicatiilor repartitoarelor de costuri se realizeaza numai de operatorii autorizati de ANRSC.
PRESEDINTEMihai Mereuta |