Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru octombrie 14th, 2010

Coruptia din Romania este motiv al saracirii unor paturi largi din populatie, nu doar o posibila piedica la aderarea la zona Schengen!

joi, octombrie 14, 2010 9:10

Ref:

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a transmis ieri un mesaj important oficialilor de la Bucureşti, care speră ca ţara noastră să adere la zona Schengen în luna martie a anului 2011: „Trebuie să fim siguri că acordarea vizelor la graniţele exterioare ale României se face fără corupţie, fără ilegalităţi„. „E important, pentru că, altfel, spaţiul Schengen în întregime ar fi periclitat de aceste lucruri ilegale”, a spus oficialul german după discuţia avută cu premierul Emil Boc, prima etapă a unei vizite de o zi în România.

Coruptia din Romania este motiv al saracirii unor paturi largi din populatie,

nu doar o posibila piedica la aderarea la zona Schengen!

Coruptia din Romania ne afecteaza pe toti. Ii afecteaza chiar si pe corupatori. Lacomia orbeste. Cei care corup sau favorizeaza coruptia, nu vad decat castigul imediat, nu si pierderile de durata aduse de coruptie.

Cele mai ample si de durata efecte ale coruptiei le gasim in sfera utilitatilor publice, acolo unde intalnim cresteri nejustificate ale tarifelor. Multi dintre cei racordati la utilitatile publice au pe factura si plata coruptiei, chiar daca aceasta nu este scrisa vizibil!

Fiind atat de comuna si intr-o forma continua, coruptia din sfera utilitatilor publice trece de regula neobservata, desi e mult mai grava decat mediatizatele arestari in direct la TV.

Coruptia din sfera utilitatilor publice nu creaza evenimente media, ci saracie continua.

Neinteresanta pentru multi dintre noi, coruptia din sfera utilitatilor publice rezista peste ani. Pe prima pagina este prezenta prin scandalul permanent provocat de pretul utilitatilor.

Intrebarile pe care totusi ar trebui sa le punem autoritatilor ar fi:

1.Toata lumea recunoaste ca fara a măsura si evalua obiectiv si transparent calitatea unor servicii, nimeni nu stie cum stam de fapt. E primul lucru de facut pentru a scapa de coruptie. Asa ca ne putem intreba de ce nu exista transparenta in activitatea de masurare si evaluare a calitatii utilitatilor publice?

2.De ce, desi exista prevederi legale de mai bine de 4 ani, care obliga la monitorizarea si evaluarea indicatorilor de performanta, precum si la benchmarking – analiza comparativa a acestora, acestea nu se respecta? Ca sa nu putem noi cetatenii sa vedem adevarul si sa facem comparatia dintre calitatea serviciilor primite si tarifele practicate?

3.De ce, de exemplu, desi se stie ca bucurestenii au pierdut pana acum 8 miliarde de euro din lipsa aplicarii unei strategii coerente in domeniul energiei si pierd in continuare, CGMB nu aproba strategia elaborate de PMB cu consultanta straina, care ar pune capat risipei? Pentru ca aplicarea strategiei, crearea pietelor locale de energie termica si privatizarea concurentiala a sistemului de termoficare ar matura firmele capuse, ar pune capat nepotismului si utilizarii personalului regiilor ca masa de manevra pentru politicieni? Toti acuza RADET ca este o gaura neagra a bugetului local, dar autoritatile nu a facut decat sa indese pana acum in acea gaura banii bucurestenilor, linistindu-ne ca „vor lua masuri”.

CONSULTANT

Radu dumitrescu

PRESEDINTE

Mihai Mereuta

Acest post a fost postat in categoria: Noutati