Informarea corectă, doar din surse oficiale, este foarte importantă. Cu calm, responsabilitate, toleranță și dând dovadă de solidaritate vom trece împreună și peste această situație! Numai bine vă doresc


DE 29 DE ANI – REPREZENTARE NAȚIONALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ A ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI DIN ROMÂNIA! ORGANIZAȚIE MEMBRĂ IUT – INTERNATIONAL UNION OF TENANTS

Arhiva pentru martie 22nd, 2010

Principalele probleme intalnite in programul de reabilitare termica

luni, martie 22, 2010 10:44

Liga Asociatiilor de Proprietari HABITAT a efectuat o analiza detaliata a modului de aplicare a Programului National de Reabilitare Termica (Programul privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe) si a identificat o serie de difunctionalitati serioase in urma zecilor de intalniri cu asociatii de propietari, cetateni si specialisti. Liga Habitat propune o serie de solutii de ordin legislativ si operational spre a fi analizate si adoptate, de urgenta, de catre legiuitor si autoritatile executive.

Atragem atentia ca acest program este unul pe termen lung si a avansat cu pasi marunti in ultimul an si jumatate. Exista riscul major ca lucrarile executate indoielnic sa influenteze negativ disponibilitatea cetatenilor de a utiliza oportunitatile de reabilitare termica. In momentul in care fatadele vor incepe sa se desprinda si vor avea loc exfolieri ale tencuielilor, increderea in program se va diminua.

Desi conceptual, programul este vital pentru imbunatatirea starii fondului locativ si reducerea consumului de energie, ignoranta autoritatilor si constructorilor  distruge cel mai amplu si necesar program de eficientizare termica  si modernizare a locuintelor demarat pana acum in Romania.

Intregul program de reabilitare termica trebuie simplificat si trebuie incurajata investitia privata in masuri de reabilitare si eficienta energetica. In ritmul actual, in care autoritatile au capacitatea de a investi in reabilitarea a doar 25.000 apartamente pe an, toate blocurile din Romania vor fi reabilitate peste exact 120 de ani.

Pe parcursul derularii Programului National de Reabilitare Termica (Programul privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe) au fost identificate trei tipuri de probleme:

Citeste tot articolul »

Acest post a fost postat in categoria: Noutati

PREVEDEREA 2%

luni, martie 22, 2010 10:41

Ce inseamna 2% pentru contribuabili
Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie). Puteti astfel decide catre cine merg (2%) din impozitele dvs.!

De ce e bine sa folositi aceasta prevedere?

• Nu va costa nimic!

• Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public-deci al dvs.!
• Puteti ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dvs. directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu.
• Va puteti asigura ca acei bani raman in comunitatea dvs. directionandu-i catre o organizatie locala.

Ce trebuie sa faceti?
Aflati datele de contact:
• Numele organizatiei: LIGA ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI HABITAT
• Codul de identificare fiscala (codul fiscal) : 8557733
• Contul organizatiei in format IBAN: RO96BRDE441SV03929134410 BRD – UNIREA
Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit:
daca aveti venituri din salarii:
• completati declaratia 230 (punctele A si B)
Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.
• atasati fisa (fisele) fiscale primite de la angajator (Formularul 210)
daca aveti venituri din alte surse(cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):
• completati declaratia 200(punctul III)
Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2005, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.
Puteti obtine declaratiile 200 si 230 de la administratiile financiare, le puteti descarca de pe situl Ministerului Finantelor Publice (portal ANAF, zona de asistenta a contribuabililor, persoane fizice, formulare), puteti ruga o cunostinta sa va faca o copie, puteti cere o copie organizatiei catre care doriti sa directionati 2%
Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. Termenul limita este 15 mai 2010!


DOAR SPRIJINITI DE DUMNEAVOASTRA PUTEM CONTINUA SERVICIILE DE CONSILIERE GRATUITA ADRESATE MEMBRILOR SI REPREZENTANTILOR ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI!

Acest post a fost postat in categoria: Noutati